Sales Assessments

Sales Assessments

Een aantal maanden geleden heeft u een nieuwe verkoopmedewerker aangenomen. Helaas voldoet de persoon na een bepaalde periode niet aan de verwachtingen. De persoon is niet geschikt voor deze positie en de zoektocht en inwerkperiode begint weer van voren af aan. En het is misschien niet de eerste keer dat dit gebeurt. We leggen graag uit hoe u deze situatie voorkomt.

Herkenbaar probleem
Het is een herkenbare problematiek voor veel bedrijven. U heeft iemand aangenomen waarvan u dacht dat hij voldeed aan de gevraagde functie-eisen en in uw beleving binnen het bestaande team. Na verloop van tijd blijkt dit echter niet het geval. Er is geen klik, resultaten blijven uit en het vertrouwen verdwijnt in rap tempo. Uiteindelijk hakt u de knoop door en wordt het dienstverband verbroken. Dit kost u niet alleen veel geld maar ook tijd die u liever direct in de juiste kandidaat had gestoken, toch? Hoe zorgt u er nu voor dat u de juiste persoon aanneemt?

Inzicht in…
Tijdens onze ‘Sales Assessment’ brengen we het gedrag en profiel van de potentiële kandidaat in kaart. Zo krijgt u inzicht in een aantal belangrijke zaken:
• Is de persoon geschikt voor de positie?
• Is het een “hunter” (nieuwe klanten werven) of een “farmer” (bestaand klantcontact onderhouden)?
• Waar liggen zijn of haar sterke en zwakke punten?
• Wat zijn de coaching punten om snel succes te behalen?
• Past de kandidaat binnen het marktsegment?
• Past de kandidaat binnen het team en het bedrijf?
U krijgt een duidelijke onderbouwing van ons, als onafhankelijk specialist, waarom u de kandidaat juist wel of niet moet aannemen. De kans op het aannemen van de verkéérde persoon is hierdoor vele malen kleiner! U bespaart kosten en haalt eerder uw doelstellingen!

Aan de slag
We brengen het gedrag van uw kandidaat in kaart door middel van rollenspellen, opdrachten en het gedragsprofiel. Samen met een acteur worden er verschillende rollenspellen gespeeld. We kijken goed hoe de kandidaat reageert op (onverwachte) situaties die ook in de dagelijkse werkzaamheden naar voren kunnen komen. Als laatste brengen we het gedragsprofiel in kaart aan de hand van de LIFO® methode. Aan het einde van de training geven we de kandidaat én u terugkoppeling. Vervolgens kunt u veel gemakkelijker bepalen of de persoon geschikt is of niet. Wordt de kandidaat aangenomen? Dan staan wij klaar om deze persoon verder te begeleiden aan de hand van de naar voren gekomen verbeterpunten. Op deze manier wordt zo snel mogelijk het doel bereikt: succesvol zijn en business realiseren voor uw bedrijf.

Herkent u zich in bovenstaande situatie? Wij kunnen u begeleiden in het aannemen van de juiste sales persoon. Neem gerust contact op en bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

Klik hier om contact op te nemen.