Omzet verhogen? 3 Tips die u helpen om uw target te halen.

Omzet verhogen

Uw salestarget leek zo realistisch in januari. Toch blijft uw omzet achter op uw prognose. Onder het mom “alles wat aandacht krijgt groeit” delen we 3 eenvoudige verkooptips die u helpen om uw omzet te verhogen, uw verkoopresultaat te verbeteren en dichter bij uw target te komen.

Tip 1: Durf door te vragen
Weet u wat een van de meest gemaakte fouten is in een verkoopgesprek? Verkopers die niet durven doorvragen. Zij vragen niet naar de werkelijke behoeften van de klant, maar zij doen aannames. Als hun potentiële klant de offerte ontvangt, denkt hij: “Maar dit bedoelde ik niet.” Geen wonder dat hij niet in zee gaat met dit bedrijf. Onze tip: u kunt werkelijk alles vragen aan uw klant, als u het maar op een nette manier doet. En als u niet begrijpt wat uw klant vertelt, vraag dan gewoon: “Hoe bedoelt u?”

Tip 2: Kies uw verkoper bewust
Heeft u meerdere verkopers in uw team of bedrijf? Kies bewust welke verkoper naar welke klant gaat. Heeft u een klant die een beslissing neemt op feiten? Stuur dan niet uw meest snelle verkoper. Hij zal te ongeduldig zijn en over de vragen van uw klant heen stappen. Zorg daarom voor een goede match tussen uw verkoper en uw klant. Herken uw klant!

Tip 3: Kijk bewust naar uw klant
Heb oog voor de non-verbale communicatie van uw klant. Ziet u bijvoorbeeld dat uw klant ongeduldig op zijn horloge kijkt? Wat let u om te vragen: “Ik heb het idee dat mijn verhaal niet aansluit bij uw behoefte, hoe kan ik u het beste helpen?” U heeft zijn aandacht en bent in gesprek over het meest wezenlijke punt van het gesprek: wat uw bedrijf voor hem kan betekenen.

Wilt u oefenen met doorvragen? Wilt u uw salesteam laten begeleiden door mij of een van mijn franchisenemers? Of wilt u meer tips hoe u uw omzet kunt verhogen? Ik help u graag. Peter Kweekel

Plaats een reactie