Presentatie aan de board, hoe bereidt u zich voor?

16037555845_3407b42f51_z

Uw salesgesprekken zijn erg goed gegaan. In de derde ronde wordt u uitgenodigd voor een presentatie aan het Management Team van uw klant. Het is uw taak om ze te overtuigen van de meerwaarde van uw product en nog belangrijker, uw voorgestelde aanpak. Hoe bereidt u zich voor op deze presentatie? S&CI geeft u graag twee handige tips:

Begin altijd met een voorstelronde
Veel mensen starten, ook door de zenuwen, direct aan hun presentatie. Maar weet u eigenlijk wie er in de zaal zit? Hoewel het tegennatuurlijk voelt, raden we u aan om te starten met een voorstelronde. We hebben diverse tips waarmee u al tijdens de voorstelronde werkt aan het vergroten van uw verkoopkansen. We delen in deze blog slechts 1 van deze tips. In onze trainingen en coachingstrajecten overladen we u met alle overige slimme aanbevelingen. Onze gratis tip: start uw voorstelronde altijd met de meest positieve persoon. Mensen passen hun praatje namelijk aan op de eerste persoon die aan bod is geweest. Als de eerste persoon enthousiast begint, dan volgt de rest meestal ook enthousiast. En omgekeerd: start nooit met een persoon die matig enthousiast is of tegen uw plannen is!

Maak uw presentatie interactief
U wilt uw publiek natuurlijk blijven betrekken gedurende uw presentatie. De enige manier om dit te doen is door het stellen van open vragen. Open vragen beginnen met woorden zoals Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom en Hoe. U denkt nu, kan ik wel vragen stellen tijdens die presentatie? Ja, dat raden we u zelfs aan! Wat is er namelijk mis met het stellen van vragen zoals “Wanneer wilt u starten?” of “Hoe denkt u dat uw medewerkers reageren?”. U heeft waarschijnlijk alleen contact gehad met 1 of enkele leden uit het MT. Dit is uw kans om te onderzoeken hoe alle overige MT-leden over het project of uw aanpak denken. Nu kunt u betrokkenheid creëren bij iedereen!

Verkoopbegeleiding
Ondersteuning nodig? S&CI begeleidt al meer dan 10 jaar bedrijven tijdens verkooptrajecten. Zo heeft Peter Kweekel, eigenaar van S&CI, bedrijven geholpen om miljoenendeals te winnen. Zit u midden in een groot verkooptraject en wilt u begeleiding om het maximale uit uw verkoopgesprekken en verkooppresentaties te halen? S&CI helpt u graag.

Uw presentatie oefenen?
Wilt u uw verkooppresentatie oefenen? Samen zetten we de puntjes op de i. We helpen u graag met oefenen. Neem contact op met S&CI om een afspraak te plannen.

Plaats een reactie