Slim coachen in 4 stappen: Help uw medewerkers groeien!

Het is eigenlijk een kip-ei verhaal. Het liefst zou u willen dat uw medewerkers u meer werk uit handen nemen. Maar daarvoor moet u uw medewerkers wel vertellen wat ze van u over kunnen nemen en hoe u graag ziet dat zij dit doen. Dit kost tijd en die heeft u niet. Hoe zorgt u er dus voor dat uw medewerkers vol vertrouwen en zelfstandig kunnen werken, maar dat u ook grip houdt op hun werk? En dat dit niet veel tijd kost?

Dezelfde vraag stelde Marc, operations manager van een groot IT bedrijf, aan Peter Kweekel van SACI tijdens een communicatietraining. Het antwoord bleek relatief eenvoudig: Coach slim! Met de tips van Peter over slim coachen helpt Marc zijn medewerkers nu groeien, houdt hij meer tijd over voor wat echt belangrijk is voor zijn werk en stuurt hij op het resultaat van zijn medewerkers.

Coaching van medewerkers
Slim coachen draait om 4 dingen: 1) vragen, 2) verwachtingen, 3) gedragsprofielen en 4) het coachproces. Tijdens een communicatietraining komen deze 4 elementen aan bod. Maar Peter heeft twee van deze vier elementen uitgewerkt in de gratis whitepaper: “Durf te vragen! Leer hoe u als manager kunt sturen en tegelijkertijd vertrouwen kunt geven door sterke coachgesprekken.”

Nieuwsgierig geworden? Wilt u weten hoe belangrijk de juiste vragen zijn voor het coachproces? Wilt u graag weten welke valkuilen gedragsprofielen van u en uw coachee met zich meebrengen? Volg een communicatietraining van SACI of download de gratis whitepaper en leer slim coachen met deze 4 slimme stappen.

Plaats een reactie