Het belang van sparren: 5 redenen waarom een ondernemerscoach goed voor u is

Stelt u zich voor: u bent eigenaar van een bedrijf met 20 personen. U werkt al jaren hard om uw bedrijf op te bouwen en het afgelopen jaar groeit u echt als kool. U bent tevreden met deze groei, maar het vergt ook veel van uw team. Medewerkers krijgen andere rollen, er komen nieuwe collega’s bij en daarmee verandert ook de bedrijfscultuur. Het is niet vreemd als u in deze periode soms twijfelt over uw koers of uw nieuwe personeel. Maar met wie bespreekt u deze twijfels? Een ondernemerscoach kan de sparringpartner zijn die u zoekt. Graag deel ik 5 redenen waarom een coach goed is voor iedere manager of ondernemer:

Reden 1: een ondernemerscoach geeft objectief advies
Ondernemers winnen vaak advies in bij vrienden, familie of collega-ondernemers. Maar ga er niet van uit dat zij u een eerlijk advies geven. Ze zwakken het advies vaak af. Ze willen u namelijk niet kwetsen en durven u daarom geen objectief en eerlijk advies te geven. Een ondernemerscoach wil u helpen het maximale uit uzelf en uw bedrijf te halen en schroomt daarom de harde waarheid niet. Vreemde ogen dwingen bovendien. De kans is groot dat u het advies eerder aanneemt van iemand die iets verder van u vandaan staat.

Reden 2: een ondernemerscoach houdt u een spiegel voor
Een goede coach vertelt weinig, maar stelt veel vragen. Door deze techniek laat hij u nadenken over uw beslissingen en houdt hij u de spiegel voor. Zo achterhaalt u wat de beste beslissing voor u is, in uw specifieke situatie.

Reden 3: een ondernemerscoach helpt u met inhoudelijke kennis
U kunt geen expert zijn op alle gebieden. Een ondernemerscoach kan u daarom inhoudelijk advies geven. Bovendien kan uw ondernemerscoach u helpen inzien waarvoor u echt inhoudelijk advies in moet winnen. Als u ondersteuning wenst en uw coach is zelf geen expert op dat specifieke gebied, dan beschikt hij over een netwerk van bewezen experts om u te helpen. Samen met uw ondernemerscoach vult u uw kennislacune aan.

Reden 4: een ondernemerscoach kan u op nieuwe ideeën brengen
Als u tegen een probleem aanloopt, kan het verfrissend zijn als u spreekt met iemand die niet uit uw vakgebied komt. Om echt out-of-the-box te kunnen denken heeft u soms hulp nodig om buiten uw eigen wereld te kijken. Een ondernemerscoach kan u uit uw eigen denkcirkel halen en u echt op nieuwe innovatieve ideeën brengen.

Reden 5: een ondernemerscoach geeft u de bevestiging die u zoekt
Soms wil u gewoon horen of u op de goede weg bent. U zoekt bevestiging dat u de goede kant uit rent met uw team. Een ondernemerscoach kan u deze bevestiging geven. Dit geeft u extra energie om harder door te rennen en vol voor uw idee te gaan. Maar realiseer u, een goede ondernemerscoach durft het u ook te vertellen als u de verkeerde weg in bent geslagen.

Kortom, het leven van een ondernemer is af en toe eenzaam. U alleen draagt de verantwoordelijkheid van uw beslissingen. Heel logisch dat eerlijk advies van een objectieve coach u verder kan helpen. Heeft u al een coach als ondernemer?

Dit is een blog van Peter Kweekel van Sales and Communication Improvement. Het is de passie van Peter om bedrijven te helpen hun verkoopresultaten te verbeteren. Dit doet hij door managementteams te begeleiden en ondernemers te coachen. Daarnaast traint hij, samen met zijn franchisenemers, bedrijven op het gebied van verkoop en communicatie. Interesse in ondernemerscoaching of begeleiding van Peter Kweekel? Maak een vrijblijvende afspraak en bepaal of het klikt.

Plaats een reactie